Skip to main content

Veelgestelde vragen

Wie mag er meedoen aan Jeugdoptocht Schorsbos?

Iedereen tot 18 jaar mag meedoen aan de jeugdoptocht. Uiteraard mogen je ouders, buren of familie wel mee helpen om bijv. de kleding, borden en karren te maken, maar uiteindelijk loop je zelf met de optocht mee. Volwassenen mogen tijdens de optocht alleen meelopen als begeleiding of als muzikant bij een muziekske, maar zij worden niet beoordeeld door de jury.

Is er een minimum of maximum leeftijd om mee te mogen doen?

Er is geen minimumleeftijd, iedereen van 0 tot 18 jaar mag meedoen. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen de jongere kinderen wel helpen (met bouwen of als begeleider meelopen), maar zijn geen officiële deelnemers aan de optocht en worden ook niet beoordeeld.

Waar en wanneer is de jeugdoptocht?

De volgende optocht wordt op zaterdag 10 februari 2024 om 12.44 uur gelopen in Wijbosch met als start- en eindpunt Dorpscentrum De Schakel. Alle deelnemers zullen worden opgesteld op de Shared Space voor De Schakel.

Hoe kan ik me gratis inschrijven?

Je kun je momenteel niet inschrijven voor Jeugdoptocht Schorsbos 2024. Zodra dit mogelijk is, vind je hier de link naar het inschrijfformulier.

Waarop wordt mijn deelname beoordeeld?

De jury beoordeelt per categorie en op 3 punten:

  • Originaliteit
  • Constructie van de deelname (bouw van de wagen en/of zelfgemaakte kleding en/of attributen)
  • Uitvoering en uitstraling (tijdens de optocht)

Omdat de jeugd beoordeeld wordt, is het belangrijk om hen zo goed mogelijk naar voren te laten komen tijdens de optocht. Let hierbij op de volgende punten:

  • Laat de jeugd/kinderen voorop staan tijdens de optocht, zodat ze goed zichtbaar zijn.
  • Volwassenen mogen als begeleider meelopen. Zij mogen wel onderdeel uitmaken van het uitgevoerde thema, maar omdat het een jeugdoptocht is, worden zij niet beoordeeld.
  • Begeleiders mogen uiteraard meehelpen met het ontwerpen van en bouwen aan de deelname, maar het uit te beelden thema moet een jeugdig karakter hebben.

De optocht winnen is natuurlijk erg leuk, maar het belangrijkste is dat de jeugd er plezier in heeft!

In iedere categorie is er een nummer 1, 2, 3, etc. Daarnaast wordt de Mies v.d. Steen troffee uitgereikt aan de meest carnavaleske deelnemer(s) gezien over alle deelnemers.

Kan ik ook iets winnen als ik meedoe aan de jeugdoptocht?

Jazeker! Er zijn diverse prijzen te winnen:

  • Alle deelnemers ontvangen een medaille en een snoepzak.
  • Per categorie ontvangt de winnaar een mooie beker.
  • De meest carnavaleske uitvoering (van alle deelnemers) wordt beloond met de Mies v.d. Steen wisseltroffee!
  • En er zijn mooie geldprijzen te winnen!

Wat kost een lot voor de loterij en waar kan ik deze kopen?

Een lot kost € 1,-. In de maand voorafgaand aan carnaval worden de loten in Wijbosch deur-aan-deur verkocht door onze vrijwilligers. Heb je onze vrijwilliger gemist of woon je niet in Wijbosch? Dan kun je altijd loten kopen door even een mailtje te sturen naar jeugdoptocht@schorsbos.nl. Vaak zijn er op de dag van de jeugdoptocht zelf ook nog loten te koop bij Dorpscentrum De Schakel, zodat deelnemers en toeschouwers (extra) loten kunnen kopen.

Wanneer is de loterij en wat kan ik winnen?

De trekking van de loterij is na afloop van de optocht in Dorpscentrum De Schakel. Er zijn altijd vele mooie prijzen te winnen. Afgelopen keer kon je bijvoorbeeld 4 entreekaarten voor de Efteling, een fotoshoot, diverse spellenpakketten of cadeaubonnen van diverse (lokale) winkeliers winnen.

Dus zorg dat je genoeg loten hebt om kans te maken op deze mooie prijzen!

Ik wil graag meehelpen met (het organiseren van) de optocht. Kan dat?

Natuurlijk! Vrijwilligers kunnen wij altijd gebruiken. Bijvoorbeeld om de optocht mee te organiseren, loterijloten te verkopen, sponsoren te zoeken, inschrijvingen verzorgen of om te helpen op de dag van optocht zelf. Als je het leuk vindt om mee te helpen, kun je een berichtje sturen aan jeugdoptocht@schorsbos.nl.

Meer info over vrijwilligerswerk

Waar kan ik terecht voor sponsoring?

Wij zijn heel blij met sponsoren, want door hen wordt de optocht mogelijk gemaakt! Je mag direct contact op (laten) nemen via jeugdoptocht@schorsbos.nl. Als dank voor je sponsoring komt je (bedrijfs)naam of logo op het sponsorbord te staan.

Meer info over sponsoring

Jeugdoptocht Schorsbos