Skip to main content

Verslag Jeugdoptocht Schorsbos 2017

WAUWWW, dat is in het kort samengevat de beleving van de Jeugdoptocht Schorsbos afgelopen zaterdag 25 februari. Ruim 150 enthousiaste kinderen namen deel aan de 54e editie van deze mooie optocht. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind, want de voorspelde regen bleef uit en het enige dat uit de lucht kwam vallen was een heleboel confetti. De jury was tevreden en wij blikken als organisatie terug op een fantastische middag vol mooie creaties en blije kindersnoetjes.

Scared space, Bakker weg, Het schiet niet op…!

Vanaf het nieuwe dorpsplein ‘Shared Space’ in Wijbosch ging voor de 54e keer de optocht van start. Dat dit veelbesproken plein het afgelopen jaar menig ouderhart sneller liet kloppen, bleek wel uit de deelname ‘Vrije Uitloop Kinderen’: zij vinden het plein een Scared Space. Maar er werd ook een hele moderne link gelegd met de digitale wereld van de jeugd: Wij share(n) alles!

Ook het vertrek van de lokale bakker is niet onopgemerkt gebleven: Ons Grut deelde vers gebakken koekjes uit. Onder begeleiding van een stel Koekenbakkers en Oude taarten maakten zij een glansrijk debuut in de Jeugdoptocht en sleepten ze de eerste prijs bij de ‘Groepen 8 personen of meer’ in de wacht.

De winnaars van de groep ‘Individuelen 1-2 personen’ vroegen zich o.a. af wat we ermee opschieten om bij Meierijstad te horen. De tijd zal het leren, maar voor nu hebben ze in ze er in ieder geval de eerste prijs mee gewonnen.

In Vuur & Vlam

Uiteraard kwam het thema van 2017 rijkelijk aan bod: Schorsbos stond zaterdag In Vuur & Vlam! 6 van de 18 deelnemers had zijn eigen invulling gegeven aan dit warme thema, met name in de categorie ‘Groepen van 3 t/m 7 personen’. Diverse groepen stonden in vuur en vlam, ze waren aanstekelijk of kwamen de optocht vlammender maken. Dat laatste is zéker gelukt! Ironisch genoeg werd de deelname van ’t Coole Clubke (In vuur en vlam vieren wij stuiterend Carnaval) beloond met de eerste prijs in de categorie 3 t/m 7 personen.

Waar kinderen zijn, wordt gespeeld

Tijdens de optocht bleek weer dat kinderen dol zijn op sport en spel. In diverse deelnames zagen we dit onderwerp terugkomen, maar het winnen van de optocht bleek niet altijd kinderspel te zijn…

De Rooie Stiertjes hadden voor de gelegenheid Max Verstappen naar Wijbosch gehaald en probeerden met zijn talent de beste te zijn. Ook werd er veelvuldig met ballen gegooid: Pokéballen, stuiterballen en zelfs ‘dartballen’ werden in de strijd gegooid om de optocht te winnen!

Kinderhelden

In een echte jeugdoptocht mogen de kinderhelden natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar zagen we The Trolls meelopen en zaten de Bob de Bouwers in onze Wèbus. Zelfs Pippie Langkous nam deel aan onze gezellige optocht.

Spektakel in de Schakel

Na de optocht ging het feestje verder bij Spektakel in de Schakel. Hier werd het publiek vermaakt met optredens van de winnaars van ´Camping Wijbosch Got Talent´ van Jeugd Vakantie Werk 2016 en de winnaars van het Kinderliekusfist 2017: BS De Heycant. Hierna volgde nog trekking van de loterij en de uitslag van de optocht.

Bedankt!

Tenslotte willen we alle vrijwilligers, sponsors en deelnemers bedanken die gezorgd hebben voor deze geweldige jeugdoptocht. We hopen ook in 2018 weer op hun steun te mogen rekenen.